Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимата иде,хайде да се подготвим

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Зимата иде,хайде да се подготвим

Колеги,
    тъй като наближава зимния сезон,нека да помислим какво ще ни трябва за да подготвим любимите 147-ци.

За мен лично това ще е първа зима с нея,а гумите ми са летни BFGoodrich 205/55/16 на 16ка джанта и сега обмислям на какво да я кача.
    Предлагат ми отново 205/55/16 зимни,но дали е добър вариант?
    Дали да не я кача на 15? И на какъв размер да бъдат?
    А дали е добре да я оставя със същите джанти(алуминиеви),или да търся обикновенни за зимата?

Ще се радвам да споделите вашия опит и съответно да ползваме темата и за подготовка за зимния сезон(останалите пренадлежности които ще ни трябват-вериги,антифризи,стъргалки,ала..бала)
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Колега. Моята е със ниски пружини. И зимата на 205/55/16 нямах никакви ядове.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Колега. Моята е със ниски пружини. И зимата на 205/55/16 нямах никакви ядове.
      От финансова гледна точка това за мен е най-добрия вариант,намерил съм такива гуми на супер цена и само чакат да ги сложа на същите джанти,но разума ме накара все пак да пусна тази тема.

Comment

Миналата зима не беше никак лека зима. Имаше си сняг, коловози от лед... карах цяла зима без поражения. Не съм закъсвал. С изключение на веднъц в един голям баир, но винаги си нося флаконче течни вериги в багажника, които вършат чудесна работа.

Вярно съобразявам се с положението на колата. На педя от земята или по-малко и гледам да не влизат в големи преспи. И въпреки всичко винаги съм стигал където съм искал.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Миналата зима не беше никак лека зима. Имаше си сняг, коловози от лед... карах цяла зима без поражения. Не съм закъсвал. С изключение на веднъц в един голям баир, но винаги си нося флаконче течни вериги в багажника, които вършат чудесна работа.

Вярно съобразявам се с положението на колата. На педя от земята или по-малко и гледам да не влизат в големи преспи. И въпреки всичко винаги съм стигал където съм искал.
          Интересно ,незнаех че има и течни вериги.
          Аз мисля да си взимам традиционните,макар че течните за градски условия май са по-подходящи.

Comment

Аз вериги не слагам. Искам си подкалниците здрави. Течните вършат чудесна работа и на сняг и на лед. Нищо, че действат по 5 минути. Достатъчно е да те изкарат от където си накъсал. Стига да не си легнал по томбак. Ма то тогажа и нормалните вериги няма да ти помогнат.

Comment

Бе то хубаво с течни вериги, ама като тръгнеш по балканите зимата и има места, на които чичко полицай спира колите наред и пуска на пътя само тези, които си обуят веригите. Виждал съм как карат сериозен джип със зимни гуми, нямащ никакъв проблем на мине през какъвто и да е път, да слага вериги, за да продължи. Там номерът с тези спрейовете няма да мине. А и мисля, че не им е това предназначението. Да те изкара от нищо дребно, да -ама за планина май не са подходящи.
              А, относно зимните гуми, мисля, че не е много добра идея да се качват на същите джанти, на които се търкалят летните -просто два пъти в годината монтаж и демонтаж нито е много оправдано финансово, нито е много гот за гумите!

Comment

Ъх! Този двоен пост не знам що се случи!

Comment

Човека не е споменал, че ще ходи по планините. В градски условя проблеми не съм имал никога. Течните вериги са ми помагали веднъж само. Имам почти пълен спрей от миналата зима.

Comment

Малко повече инфо за тия течни вериги може ли?
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Вие честно ли? Това е едно флаконче. Като дезодорант. Съдържа теност под налягане. Пръска се по гумите където имат допир със сняг или лед. Изчаква се 2, 3 минути да се хомологизира (Тази дума не се ли казва "хомогенизира", че хомологация е една друга бира )и тръгваш. Тази течност позволява на гумата да се залепне като лепенка за снега/леда. Все едно с топла ръка да хванеш бучка лед Такъв е ефекта. Но действа 2, 3 км да речем. Докато не се отмие от снега и водата по пътя.

mod edit
                      Last edited by fiore; d.m.y г., 10:00.

Comment

Колега ако ще слагаш гуми по-високи от 50, не сменяй джантите, няма да имаш грижа. За течните вериги съм чувал само хубави неща и са само 4-5 лева, аз също съм решил да се оборудвам с такива преди снега
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да не забравим и силиконовия спрей за уплътненията на вратите, багажника и предния капак!
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Аз за зимата само антифриз и силик спрей си пазаря......гумите ги пасувам....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Малко повече инфо за тия течни вериги може ли?
                              Има ги по много места, даже и в БИЛЛА, вносни са, както казва Оем са във флакони под налягане, с тях можеш да минеш определени трасета, обикновено вършат работа за по кратък период, но тъкмо където ти трябват.Марките са различни.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 19:59.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X